Powered By Blogger

dimarts, 11 de maig del 2010

Història del Telègraf


Telègraf:

El primer missatge que van enviar des de el telègraf va ser “Quina meravella ha creat Déu”. El van enviar des de Washington a Baltimore, Maryland, el 24 de maig de 1844. Al 1848 van construir noves lineas.


A meitats del segle XVIII d.C, van demostrar que la electricitat podia passar a traves de un cable a grans longituds i ningú sabia que amb aixó es podia parlar a grans distancies.



Donat que la telegrafia era massa costosa per a poder implantar-la amb un caràcter universal, van desenvolupar diferents mètodes per a enviar diferents missatge a la vegada per una mateixa línia. El telègraf dúplex, el primer avanç d'aquests tipus, es podia transmetre un missatge simultani en ambdós sentits entre dues estacions. En la telegrafia quàdruplex, inventada l'any 1874,per Thomas A. Edison, en transmetia dos missatges simultàniament en cada sentit. Al 1915, es va implantar la telegrafia múltiple, que permetia l'emissió simultània de 8 o més missatges. Aquesta i l'aparició del les màquines de teletip, a mitjans de la dècada de 1920, van fer que s'anés abandonant progressivament el sistema telegràfic manual de Morse, de claus i que se substituís per mètodes alàmbrics o inalàlmbrics de transmissió per ones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada